Ondertussen

Huidige werkzaamheden

Projectleider van onderzoeksprogramma’s, opzetten van kennisnetwerken, leidinggeven aan onderzoeksgroepen of afdelingen van expertisecentra, ontwikkelen van kennisagenda’s, voorzitterschap van adviescommissies, lidmaatschap van Raden van Toezicht. Voorbeelden van uitdagingen waarin ik blijvend ben geïnteresseerd.

Ik ben breed inzetbaar zolang het gaat om kennis en zich afspeelt binnen het sociaal domein. Hoe complexer, hoe leuker!

Vanaf 2021 ben ik aangesloten bij Het Onderzoekerscollectief

Projecten

Behalve projecten in opdracht probeer ik altijd te werken aan een project waar mijn hart naar uitgaat. Een van die projecten gaat over mijn vergeten oma.

Wat ik weet is dit:

In de oorlog, het gezin telde toen 6 jonge kinderen, werd mijn oma naar Venray gebracht. Ver weg van haar gezin in Dokkum verbleef zij in een psychiatrische instelling. In 1944 werd Venray zwaar gebombardeerd en is ook mijn oma gesneuveld. Verder weet ik niets. Als we wel eens het onderwerp aansneden thuis, werd het snel afgekapt. Het was te gevoelig. Alleen mijn ome Koos is wel eens gaan speuren. Maar die is een aantal jaren geleden overleden. Bij het opruimen van zijn huis ontdekten we een archief. Met.. briefjes van oma Truus gestuurd uit St. Anna in Venray.

Oma Erna Hooghiemstra
Dit was het begin van mijn persoonlijke, maar zeker ook historisch sociologisch gedreven ontdekkingstocht, die ik graag in stukjes deel.

Toezicht en Advies